BANDIĆ ‘Predlažem kongres ujedinjenja SDP-a i HDZ-a, prve dvije godine neka vlada Karamarko jer nije bio na vlasti, neka se malo iživi…’

Hina Vijesti

Predsjednik Stranke Bandić Milan 365 – Stranke rada i solidarnosti, Milan Bandić izjavio je u subotu u Vukovaru kako ga ne zanima niti jedno ministarsko mjesto u Vladi niti saborski mandat već isljučivo samo čelno mjesto u Hrvatskoj, mjesto čovjeka koji zna okupiti ljude, zasukati rukave i boriti se za napredak Hrvatske.

U izjavi na novinare u ime Koalicije rada i solidarnosti u sklopu predizborne kampanje te koalicije u V. izbornoj jedinici, Milan Bandić je ustvrdio kako Hrvatska danas ima dva lidera koji se „ponašaju kao buntovni tinejdžeri i natječu se tko ima ljepši nos, frizuru“.

„Tri puta sam biran u Sabor ali nisam sjeo tamo jer me to ne interesira. Ne želim biti niti ministar i slušati neke koji u svom životu nisu ništa napravili. Nisu napravili niti pasju kuću. Moja djela govore više od riječi i zato ako građani Hrvatske žele živjeti kao građani Zagreba neka uzmu stvar u svoj ruke“, poručio je Bandić.

Ustvrdio je da u njegovom kalendaru nema datuma označenih crvenom bojom, a radni dan traje 24 sata.

Komentirajući SDP i HDZ kazao je kako te dvije stranke “znaju samo davati obećanja, ali ih ne i ispunjavati”.

„U Mostaru Tomislav Karamarko obeća kako će mijenjati izborni zakon o zastupljenosti hrvatske dijaspore, a on ga je zajedno s SDP-ovom dvotrećinskom većinom promijenio i Hrvate sveo na manjinu i broj zastupnika s 11 smanjio na tri. Donesu zakon o zastupljenosti žena na izbornim listama i onda HDZ mora platiti 550.000 kuna kazne jer niti u jednom izbornoj jedinici nije poštivao taj zakon, a SDP 250.000 kuna jer oni u pet izbornih jedinica na listama nemaju dovoljan broj žena“, izjavio je Bandić.

Ironično je poručio kako će predložiti da se održi kongres ujedinjenja SDP-a i HDZ-a i da se zovu Stranka demokratskih promjena.

„Prve dvije godine na čelu bi bio Karamarko, jer do sada nije bio na vlasti, pa da se malo iživi, a onda druge dvije Milanović. Za te četiri godine HDZ bi doživio punu katarzu i konačno postao demokratska stranka, a u isto vrijeme SDP bi zatvorio svoju demokratsku tranziciju i postao domoljubna“, rekao je Bandić.

Tijekom boravka u Vukovaru, Milan Bandić položio je vijenac na mjesto masovne grobnice žrtava velikosrpske agresije na Ovčari te Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata, susreo se građanima kod Križa na ušću Vuke u Dunav.

Posjetio je i Prihvatni centar na migrante u Opatovcu.

U sklopu posjeta V. Izbornoj jedinici, Bandić je boravio i u Gunji u kojoj je bio nazočan svečanosti otvorenja obnovljene džamije, a tijekom poslijepodneva predviđen je i njegov posjet Kutjevu i Slavonskom Brodu.