HDZ-ova DOMOLJUBNA KOALICIJA PREDALA IZBORNE LISTE Došlo 150 ljudi, najveće iznenađenje je u 8. izbornoj jedinici

Jutarnji list Vijesti
Izvor: Boris Kovačev / CROPIX

Predstavnici HDZ-ove Domoljubne koalicije, na čelu s predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom, predali su u poslijepodnevnim satima u ponedjeljak svoje liste za predstojeće parlamentarne izbore.

U prostorije Državnog izbornog povjerenstva došlo je oko 150 ljudi, koji su nosili zastave.

Kako doznajemo, na listama je najveće iznenađenje kandidatkinja Miriam Kervatin, inače predsjednica udruge Blokirani. Ona se našla na šestom mjestu u 8. izbornoj jedinici.

Osim Karamarka, u DIP su došli i drugi predsjednici stranaka koalicije. Šef HDZ-a je rekao da očekuje uvjerljivu pobjedu 8. studenoga.

“Očekujem uvjerljivu pobjedu, ovo je koalicija koja se dokazala i dokazuje već tri i pol godine uvjerljivim pobjedama, ne vidim razlog da ne pobijedimo”, izjavio je Karamarko. On kaže da su izborne liste i HDZ-a i partnera kvalitetne te da imaju i kvalitetan program. Imamo, dodaje, i lošu Vladu pa ne vidi zašto Domoljubna koalicija ne bi pobijedila.

Predsjednik HDZ-a očekuje da će njegova koalicija u Saboru imati natpolovičnu većinu (76 mandata), nastojat će, najavljuje, da to bude i više. “Imamo jak teren, kapilarno jako dobro djelujemo”, rekao je Karamarko. (Vanja Nezirović, JL, Hina)

KOMPLETNE KANDIDACIJSKE LISTE DOMOLJUBNE KOALICIJE POGLEDAJTE OVDJE!