VELIKA ANKETA JUTARNJEG Koliko godišnje trošite na zdravlje i jeste li zadovoljni uslugama našeg zdravstvenog sustava?

Jutarnji list Ankete, Zdravstvo
Izvor: Robert Fajt/CROPIX

Zdravlje hrvatske nacije pokriva se s 22 milijarde kuna koje za svih 4,3 milijuna građana osigurava samo 1,4 milijuna onih koji rade i plaćaju doprinose te državni proračun iz poreza.

 

U prosječnoj hrvatskoj obitelji, koja obuhvaća tri generacije, a odrasli članovi najčešće imaju neke od  kroničnih bolesti, iz novčanika HZZO-a potrošit će na liječenje u godinu dana najmanje 2500 eura. Još oko 550 eura izdvojit će iz vlastitog džepa, što znači da peteročlanu obitelj zdravlje u prosjeku godišnje košta oko 3000 eura. CIJELI ČLANAK PROČITAJTE OVDJE.

 

Koloiko godišnje trošite na zdravlje i jeste li zadovoljni uslugama koje zauzvrat dobivate? Odgovorite nam u našim anketama:

 

Koliko godišnje vaša obitelj iz svog džepa potroši za zdravstvene usluge?

Trošite li na liječenja, lijekove itd. (dakle mimo obaveznog zdravstvenog osiguranja) za svoju obitelj više nego što ste trošili prije nekoliko godina?

Smatrate li da za novac koje dajete dobijate dovoljnu i kvalitetnu zdravstvenu uslugu?

Kada ste zadnji put bili na sistematskom pregledu?

Jeste li se odazvali na neki od poziva na besplatne kontrolne preglede koji se provode (npr. za rak dojke, rak debelog crijeva, rak maternice), odnosno hoćete li se odazvati kad dobijete poziv?