SALAPIĆ U ODORI GLAVAŠEVE CRNE GARDE Žestoko napao Karamarka i Milanovića, s ponosom govorio o stranačkoj vojsci, no pravu vojsku nije ni služio, uložio je prigovor savjesti…

Nikola Patković Vijesti
Izvor: Danijel Soldo / CROPIX

SLAVONSKI BROD – Josip Salapić najviši je stranački dužnosnik HDSSB-a koji je postao članom stranačke vojske Slavonske sokolske garde. Član predsjedništva stranke i saborski zastupnik u prošlom mandatu, službeno je pristupio „crnoj gardi“ u petak na predizbornom skupu u Slavonskom Brodu, gdje se za govornicom pojavio u odori SSG-a.

– Sinoć su nam rekli da smo crnokošuljaši i da neće s nama. Od večeras sam ponosni pripadnik SSG-a i ono što dugujem svojoj domovini, svojoj Slavoniji je da svoju stručnost i znanje dam za bolji život naše regije. Svojim sam primjerom večeras htio stati ispred ovih mladih ljudi, naših pripadnica SSG-a da pošaljem poruku hrvatskoj javnosti da ovo nisu ni fašisti, ni nacisti, ni izgubljena mladost, nego budućnost Slavonije i Baranje, budućnost Hrvatske – govorio je Salapić svaki čas prekidan ovacijama nazočnih, a onda se obrušio na političke suparnike.

Sl. Brod, 30.10.2015 - Branimir Glavas i Dragan Vulin odrzali predizborni skup HDSSB-a

– Napadaju nas Tomislav Karamarko i HDZ. Njima smetaju crne košulje, a ne smetaju im crne torbe s prljavim novcem kojima su pljačkali hrvatsku državu. Ne smetaju mu Josip Manolić i Stipe Mesić, ne smeta mu UDBA, Franju Tuđmana je zaboravio, a sada mu smeta SSG. To je nacionalna sramota i to ne smijemo dozvoliti – napao je Salapić predsjednika HDZ-a, nakon čije je pobjede na unutarstranačkim izborima i napustio tu stranku u kojoj je podržavao Jadranku Kosor.

– Kažu nam da držimo ljestve SDP-u i Zoranu Milanoviću, premijeru nesposobne Vlade koji je rekao da mu ne treba HDSSB, a nacionalna je sramota da HDZ u Osijeku već pune dvije godine drži ljestve SDP-u – s velikom je strašću pričao Salapić, koji je u jednom trenutku posegnuo i za torbicom koju pripadnici HDSSB-ove vojske nose oko struka.

– Svi su se pitaliu što to mladi crnokošuljaši imaju, a nisu znali što mi to nosimo u svojim torbama. Sad ću vam pokazati naše oružje. Evo, ovo je naše oružje s kojom se vi slavonska mladosti trebate boriti za bolju budućnost naše Hrvatske – zaključio je Salapić pokazujući okupljenima svoju diplomu Pravnog fakulteta, da bi na kraju svoga govora uzviknuo: „Slavonska sokolska gardo, Domovini vjeran!“, na što su mu ostali pripadnici SSG-a uzvratili: „Uvijek vjeran!“ i tako tri puta, nakon čega je HDSSB-ov vojnik uz pljesak nazočnih napustio govornicu u odori kakvu je vjerojatno odjenuo prvi put u životu, s obzirom da je vojni rok, prema našim informacijama, odslužio u civilnoj službi.


 

HDZ ‘zgrožen spoznajom o tajnom dogovoru SDP-a i HDSSB-a’

Iz HDZ-a su u subotu poručili kako su zgroženi “spoznajom o tajnom dogovoru” SDP-a i HDSSB-a pred predstojeće parlamentarne izbore, ističući kako obećanje predsjednika SDP-a Zorana Milanovića da mogu izgubiti izbore, ali obraz ne, svjedoči da je SDP-ov obraz lažan, kao i njihova obećanja.

“Hrvatska demokratska zajednica zgrožena je spoznajom o tajnom dogovoru SDP-a i HDSSB-a i sklapanju crveno-crne koalicije u Hrvatskoj”, ističe HDZ u priopćenju.

Tvrde kako se o tome da je dogovor o takvoj  koaliciji postignut moglo naslutiti već prije desetak dana, kada su se “Glavaševi crnokošuljaši postrojili na Markovu trgu ispred prozora premijera na odlasku”.

“Podsjetimo, prije samo nekoliko mjeseci policija je po nalogu Zorana Milanovića s istog tog trga silom rastjerivala hrvatske branitelje”, naglašavaju u HDZ-u.

Na Milanovićeve izjave da mogu izgubiti izbore, ali obraz ne, odgovaraju pitanjem: “Eto gdje vam je obraz premijeru?!”

“SDP-ovo obećanje o obrazu samo je još jedna laž, kao i sva druga njihova data obećanja. Ali, Slavonija ne mora brinuti. Kada Domoljubna koalicija preuzme odgovornost za upravljanje zemljom, briga za zapuštenu Slavoniju bit će jedan od njenih glavnih prioriteta”, zaključuju u priopćenju. (Hina)