BITKA ZA BIRAČE NA FACEBOOKU HDZ i Karamarko imaju ukupno oko 131 tisuću fanova, a SDP i Milanović oko 73,5 tisuće

Jutarnji.hr Vijesti

Dva dana prije izbora, Facebook stranice HDZ-a i SDP-a, odnosno njihovih čelnika Tomislava Karamarka i Zorana Milanovića, barem sudeći prema broju sljedbenika pojedine stranice, ukazuju da korisnici spomenute društvene mreže u gotovo dvostruko većem omjeru preferiraju HDZ i Karamarka u odnosu na SDP i Milanovića.

 

Na samom početku kampanje odnos između HDZ-a i SDP-a je bio gotovo izjednačen prema broju sljedbenika, bilo da je riječ o službenim stranicama stranaka ili njihovih čelnika. Danas, dva dana prije izbora, situacija je drugačija. U trenutku pisanja ovog teksta službena stranica HDZ-a broji 51.055 sljedbenika, dok je SDP ostao na 28.480. Puno veći fokus je na stranicama čelnika stranaka, pa je tako Tomislav Karamarko uspio prikupiti čak 80.260 sljedbenika, dok je Milanoviću to uspjelo u dosta manjem broju od 45.045 sljedbenika.

 

Dakle, SDP-ove stranice imale su blagu prednost na početku kampanje, no u kratkom roku se situacija sasvim promijenila, pa sada Karamarko i HDZ imaju gotovo dvostruko više sljedbenika.