BANDIĆEVI ADUTI Svakom penzioneru 1000 kuna za ljetovanje, svakom zaposlenom 20 kuna za ručak…

Tomislav Mamić Političke analize, Vijesti
Izvor: Cropix

Umirovljenicima godišnje 1000 kuna za boravak u hotelima izvan turističke sezone, smanjenje poreza na 22 posto u prvoj polovici mandata i vaučeri za sve zaposlene u iznosu od 20 kuna na dnevnoj razini za geblec u restoranima, samo su neka od obećanja koja u svom programu nudi zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i njegova Koalicija rada i solidarnosti.
Program na 19 stranica s pregršt obećanja kojima misle osvojiti što više mandata na parlamentarnim izborima predstavljen je jučer u Europskom domu, a osim programa predstavljene su i liste koalicije u svih 11 izbornih jedinica te, vjeruju u Bandićevoj stranci, budući ministri te premijer.

Mi ćemo odlučivati

Uz premijera Bandića, koji će nositi listu u 2. izbornoj jedinici, ministar financija bit će Slavko Kojić, ministar gospodarstva bit će Ljubo Jurčić, profesor Slobodan Novak, koji će nositi listu u prvoj jedinici, bit će ministar kulture, turizmom će se baviti poduzetnik Jakov Bienenfeld, dok će MUP voditi Marijan Tomurad.
Bandić je još jednom ponovio kako moli Zagrepčane da mu daju šansu da u Hrvatskoj napravi ono što je napravio u Zagrebu. U svom govoru dotaknuo se i premijera Milanovića i šefa oporbe Karamarka.
– Milanoviću su još crvena prsa od pokazivanja domoljublja u Domu sportova, a šef oporbe još uvijek plače jer mu je premijer uzeo najdražu igračku. Zaposlili su u javnu upravu na desetke tisuće ljudi i naravno da imaju glasačku mašineriju. Unatoč tome, nitko bez naše koalicije neće moći sastaviti vladu – uvjeren je Bandić.

Rušimo mostove

Ljubo Jurčić, koji će nositi listu u 7. izbornoj jedinici, poručio je pak da će vlada ove koalicije biti za cijelu Hrvatsku, a ne za jedan feud, dok je Damir Kajin, koji će nositi listu u 8. izbornoj jedinici, ocijenio da Hrvatska ne raste te kako u državi nema reda budući da je u posljednje četri godine doneseno 820 zakona, 1500 do 2000 podzakonskih akata, a financijski propisi promijenili su se 20 puta.
– Red vidim samo na autobusnim stajalištima s kojih je dosad otišlo 60 tisuća mladih iz Hrvatske, red vidim ispred pučke kuhinje, a nered u migrantskoj krizi koju plaćaju hrvatski građani dok trenutna Vlada ruši sve mostove prema susjedima – naglasio je Kajin.
Na listama za Sabor našla se i bivša članica HDZ-a Ivana Tomaš, zamjenica ličko-senjskog župana koja će nositi listu u 9. izbornoj jedinici, Marijan Cingula, nezavisni varaždinski vijećnik koji će biti prvi na listi u 3. izbornoj jedinici, dok će u 4. izbornoj jedinici nositelj biti Zvonimir Šimić, bivši HSP-ov virovitičko-podravski župan.